Travel Reference
In-Depth Information
peppers stuffed with meat and rice, in a to-
mato sauce
vaddisznó borókamártással
wild boar in juniper sauce
vasi pecsenye
fried pork marinated in milk and garlic
SAUCES (MÁRTÁSOK)
bormártásban
in a wine sauce
ecetes tormával
with horseradish
fokhagymás mártásban
in a garlic sauce
gombamártásban
in a mushroom sauce
kapormártásban
in a dill sauce
meggymártásban
in a morello cherry sauce
paprikás mártásban
in a paprika sauce
tárkonyos mártásban
in a tarragon sauce
tejszínes paprikás mártásban
in a cream and paprika sauce
vadasmártásban
in a brown sauce (made of mushrooms, al-
monds, herbs and brandy)
zöldborsós
in a green-pea sauce
zöldborsosmártásba
in a green peppercorn sauce
ACCOMPANIMENTS (KÖRETEK)
galuska
noodles (though Somlói galuska is differ-
ent - see introduction)
gombóc
dumpling
hasábburgonya
chips, french fries
krokett
potato croquettes
petrezselymes
boiled potatoes
burgonya
served with parsley
rizs
rice
zöldköret
mixed vegetables
VEGETABLES (ZÖLDSÉGEK)
bab
beans
borsó
peas
burgonya/krumpli
potatoes
fokhagyma
garlic
gomba
mushrooms
hagyma
onions
(vörös) káposzta
(red) cabbage
karfiol
cauliflower
Search WWH ::




Custom Search