Biology Reference
In-Depth Information
Barkmann J, Yan J, Zschiegner AK, Marggraf R (2010b) The Dao of the sceptic and the spiri-
tual: attitudinal and cultural influences on preferences for sustainable tourism services in the
domestic Chinese tourism market. Int J Serv Tech Manag 13(3/4):281-304
Caswell J, Mojduszka E (1996) Using informational labeling to influence the market for quality in
food products. Am J Agric Econ 78:1248-1253
Costa-Font M, Gil JM, Traill WB (2008) Consumer acceptance, valuation of and attitudes towards
genetically modified food: review and implications for food policy. Food Policy 33:99-111
Deutsches Ernährungsforum (2011) Der Speiseölverbrauch in Deutschland: Raps - Profil einer
Erfolgspflanze. ( http://www.d-e-f.de/produktinfos/kompendium_rapsoel/speiseoelverbrauch.
htm ), abgerufen 2011-07-10
FANR (2010): Basisdaten Biogas 2010. Finale Fassung. Fachagentur für Nachwachsende Roh-
stoffe. ( http://www.fnr-server.de/ftp/pdf/literatur/pdf_185-v8-basisdaten_biogas_2010_finale-
fassung.pdf
Gath M Alvensleben RV (1998) The potential effects of labeling genetically modified foods on the
consumer decisions - Preliminary results of conjoint measurement experiments in Germany
Gawron J-C, Theuvsen L (2008) Kosten der Verarbeitung gentechnisch veränderter Organismen:
Eine Analyse am Beispiel der Raps- und Maisverarbeitung. In: Glebe T et al. (Hrsg.) Agrar-
und Ernährungswirtschaft im Umbruch. Münster-Hiltrup, Münster, pp 143-152
Grunert KG, Bech-Larsen T, Lähteenmäki L, Ueland Ø, Åström A (2004) Attitudes towards the
use of GMOs in food production and their impact on buying intention: the role of positive
sensory experience. Agribusiness 20(1):95-107
Hensher DA, Rose JM, Greene WH (2005) Applied choice analysis: a primer. Cambridge
University Press, Cambridge
Huber K, Kühne P (2004) Frühstückscerealien: neue und bekannte Getreideprodukte, Herstellung,
Qualitätsveränderungen, Bio-Angebot. Arbeitskreis für Ernährungsforschung. Organic ePrints
( http://orgprints.org/4794/1/Fr%C3%BChst%C3%BCcksgetreide.pdf )
Louviere JJ, Hensher DA, Swait JD (2000) Stated choice-methods: analysis and applicati-
ons.Cambridge University Press, Cambridge
Marggraf R, Streb S (1997) Ökonomische Bewertung der natürlichen Umwelt. Spektrum, Heidel-
berg
Middelhoff, U, Baumann R, Kessler M, Reiche E-W, Rinker A, Tillmann J, Windhorst W (2004)
Teil D: Regionalstudie Schleswig-Holstein. In: Breckling B et al. Generische Erfassung und
Extrapolation der Raps-Ausbreitung. - GenEERA. Abschlussbericht
Moon W, Balasubramanian SK (2004) Public attitudes toward agrobiotechnology: The media-
ting role of risk perceptions on the impact of trust, awareness, and outrage. Rev Agric Econ
26(2):186-208
Park J, McFarlane I, Phipps R, Ceddia G (2011) The impact of the EU regulatory constraint of
transgenic crops on farm income. New Biotechnol 28(4):396-402
Schmidt G, Kleppin L, Schröder W, Breckling B, Reuter H, Eschenbach C, Windhorst W, Höltl
K, Wurbs A, Barkmann J, Marggraf R, Thiel M (2009) Systemic risks of genetically modified
organisms in crop production: interdisciplinary perspective. GAIA 18:119-126
Statistisches Bundesamt (2009) Aktuelles aus dem Landwirtschaftsstatistiken: Fleischerzeugung
2008.Wirtschaft und Statistik 2/2009. S 113
Statistisches Bundesamt (2010) Produzierendes Gewerbe: Produktion des Verarbeitenden
Gewerbes sowie des Bergbaus und der Gewinnung von Steinen und Erden: 2009. Fach-
serie 4, Reihe 3.1. ( http://www.destatis.de/jetspeed/portal/cms/Sites/destatis/Internet/DE/
Content/Publikationen/Fachveroeffentlichungen/Produzierendes_20Gewerbe/Verarbeitendes
Gewerbe/Konjunkturdaten/ProduktionJ2040310097004,property=file.pdf )
Stratmann R, Menz M, Schraa M (2006) Getreide, Ölsaaten, Futtermittel. Zentrale Markt- und
Preisberichtsstelle, Rheinbreitbach
Thiel M, Marggraf R (2009) Monitoring von gentechnisch veränderten Pflanzen - Konzeption und
Kosten. Jahrbuch der Österreichischen Gesellschaft für Agrarökonomie 18(1):131-140
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Search WWH ::




Custom Search