Environmental Engineering Reference
In-Depth Information
[25] J. Emberger, Kompostierung und Vergärung, Würzburg: Vogel Buchverlag, 1993.
[26] E. Wintermantel und S. Ha, Biokompatible Werkstoffe und Bauweisen, Berlin: Sprin-
ger-Verlag, 1996.
[27] T. Iwata und T. Tanaka, „Manufacturing of PHA as Fibres,“ in Plastics from Bacteria ,
Berlin, Springer-Verlag, 2010.
[28] E. Stevens, Green Plastics - An introduction to the New Science of Biodegradable
Plastics, Princeton: Princeton University Press, 2002.
[29]
R. Gross und B. Kalra, „Biodegradable Polymers for the Environment,“ Science, Bd. 297,
pp. 803-807, 2002.
[30] Angewandte Innovative Materialien GmbH, Marktstudie Biokunststoffe, Ockenheim,
2011.
[31] M. Kaltschmitt, H. Hartmann und H. Hofbauer, (Hrsg.), Energie aus Biomasse - Grund-
lagen, Techniken und Verfahren, Berlin: Springer-Verlag, 2009.
[32] M. Koller, A. Atlic, M. Dias, A. Reiterer und G. Braunegg, „Microbial PHA Production
from Waste Raw Materials,“ in Plastics from Bacteria , G. Chen, (Hrsg.), Heidelberg,
Springer-Verlag, 2010.
[33] K. Harding, J. Dennis, H. von Blottnitz und S. Harrison, „Environmental analysis of
plastic production processes: Comparing petroleum-based polypropylene and polyethy-
lene with biologically-based poly-beta-hydroxybutyric acid using life cycle analysis,“ J.
Biotech., Bd. 130, pp. 57-66, 2007.
[34] Apcor, „Apcor Image Bank,“ www.apcor.pt. (Zugriff am 14.08.2012).
[35] L. Gil und C. Moiteiro, „Cork,“ in Ullmann's Encyclopedia of Industrial Chemistry ,
Weinheim, Wiley-VCH, 2005.
[36] P. Kolattukudy, „Suberin from Plants,“ in Biopolymers - Band 3a - Polyesters , Y. Doi,
A. Steinbüchel, (Hrsg.), Weinheim, Wiley-VCH, 2002.
[37] H. Gobrecht, J. Gobrecht und K. Gobrecht, Bergmann - Schaefer: Lehrbuch der Experi-
mentalphysik, Band 1, Mechanik, Akkustik, Wärme, Berlin: Walter de Gryuter, 1990.
[38]
H. Rudy, „Der Naturkork und seine Alternativen,“ Der Deutsche Weinbau, Nr. 3, pp. 14-
18, 2005.
[39] H.-R. Buser, C. Zanier und H. Tanner, „Identification of 2,4,6-Trichloranisol as a Potent
Compound Causing Cork Taint in Wine,“ J. Agric. Food Chem., Bd. 30, pp. 359-362,
1982.
[40] Apcor, „Cork Yearbook 2011,“ 2011.
www.apcor.pt/userfiles/File/Publicacoes/anuario2011.pdf. (Zugriff am 14.08.2012).
[41] Apcor, „From the Cork Oak to cork,“ 2007. www.apcor.pt/userfiles/File/Publicacoes/
From%20the%20Cork%20Oak%20to%20Cork%20a%20sustainable%20system.pdf.
(Zugriff am 14.08.2012).
[42] Amorim Cork, „Kork: Ein gemeinsamer Weg für Wirtschaft & Natur,“ 2010.
www.amorim-cork.de/pdf/dossier9.pdf. (Zugriff am 14.08.2012).
Search WWH ::




Custom Search