Travel Reference
In-Depth Information
velőcsont fokhagymás pirítóssal
bone marrow spread on toast rubbed with
garlic, a special delicacy associated with
the gourmet Gyula Krúdy
SALADS (SALÁTÁK)
Salads are not Hungary's strong point; they are usually simple, and are often served in a vin-
egary dressing, although other dressings include blue cheese ( rokfortos ), yogurt ( joghurtos )
or French ( francia ).
csalamádé
mixed pickled salad
fejes saláta
lettuce
idénysaláta
fresh salad of whatever is in season
jércesaláta
chicken salad
paradicsom saláta
tomato salad
uborka saláta
cucumber; can be gherkins ( csemege or
kovászos ) or the fresh variety ( friss )
FISH DISHES (HALÉTELEK)
csuka tejfölben sütve
fried pike with sour cream
fogas
a local fish of the pike-perch family
fogasszeletek Gundel modra
breaded fillet of fogas
harcsa
catfish
harcsa paprikás
catfish in paprika sauce
kecsege
sterlet (small sturgeon)
nyelvhal
sole
pisztráng
trout
pisztráng tejszínes mártásban
trout baked in cream
ponty
carp
ponty filé gombával
carp fillet in mushroom sauce
rántott pontyfilé
carp fillet fried in breadcrumbs
rostélyos töltött ponty
carp stuffed with bread, egg, herbs and fish
liver or roe
süllő
another pike-perch relative
sült hal
fried fish
tonhal
tuna
MEAT DISHES (HÚSÉTELEK)
baromfi
poultry
bécsi szelet
Wiener schnitzel
bélszin
sirloin
bélszinjava
tenderloin
Search WWH ::




Custom Search