Agriculture Reference
In-Depth Information
Sivilotti, P., and M. Stocco. 2013. Autoctoni Friuli.
Udine: Editore Agenzia Sviluppo Rurale Ersa.
Smart, R., and M. Robinson. 1991. Sunlight into
wine. Adelaide: Winetitles.
Soderini, G. 1590. Coltivazione toscana delle viti e
d'alcuni alberi . Firenze: Giunti.
Sormani Moretti, L. 1904. La Provincia di Verona:
Monografi a statistica, economica ed amministra-
tiva. Firenze: Leo Olschky Editore.
Sparacio, A., L. Prinzivalli, G. Genna, S. Sparla, F.
Capraro, V. Melia, and A. Verzera. 2010. “Vitigni
sennen e Gosen: Opportunità per i vini siciliani.”
L'Informatore Agrario 24: 39-42.
ˇ tajner, N., Z. Korosec-Koruzam, D. Ruzjan, and B.
Javornik. 2008. “Microsatellite genotyping of old
Slovenian grapevine varieties (Vitis vinifera L.) of
the Primorje (coastal) wine growing region.” Vitis
47(4): 201-4.
Stavrakakis, M., and M. Loukas. 1983. “The
between—and within—grape cultivars genetic
variation.” Scientia Horticulturae 19: 321-34.
Storchi, P., A. B. Armanni, M. Crespan, E. Frare, G.
De Lorenzis, C. D'Onofrio, and G. Scalabrelli.
2009. “A survey on the identity of Malvasias with
black berries cultivated in Tuscany.” Paper
presented at the Third International Symposium
Malvasias, La Palma, Spain, 23-27 May.
Storchi, P., A. B. Armanni, L. Randellini, S.
Giannetto, S. Meneghetti, and M. Crespan. 2011.
“Investigations on the identity of 'Canaiolo
Bianco' and other white grape varieties of Central
Italy.” Vitis 50(2): 59-64.
Strucchi, A., and M. Zecchini. (1895) 1986. Il
Moscato di Canelli. Turin: UTET. Reprinted
Canelli: Casa Editrice Dalmasso.
Tamaro, D. (1902) 1915. Uve da tavola, 4th ed.
Milano: Hoepli.
Tanara, V. (1644) 1674. L'economia del cittadino in
villa. Venice: Appresso Steffano Curti.
Tazzer, S. 1976. “La Trevisana Nera è una mosca
bianca.” Civiltà del Bere, no. 2.
Tedeschini, G. 1930. Il passito di Caluso. Asti: Scuola
Tipografi ca S. Giuseppe.
Tellini, G. 2007. “Tra vini e vini nella letteratura
toscana: Da Dante a Carducci.” In Storia della vite
e del vino in Italia: Toscana. Firenze: Polistampa.
Tempesta, G., and M. Fiorillo. 2011. “Patrimonio
Varietale . ” www.vivaioenotria.com.
This, P., A. Jung, P. Boccacci, J. Borrego, R. Botta, L.
Costantini, M. Crespan, G. S. Dangl, C. Eisen-
held, F. Ferreira-Monteiro, M. S. Grando, J.
Ibanez, T. Lacombe, V. Laucou, R. Magalhaes,
C. P. Meredith, N. Milani, E. Peterlunger, F.
Regner, L. Zulini, and E. Maul. 2004. “Develop-
ment of a standard set of microsatellite reference
alleles for identifi cation of grape varieties.”
Theoretical and Applied Genetics 109(7): 1448-58.
This, P., T. Lacombe and M. R. Thomas. 2006.
“Historical origins and genetic diversity of wine
grapes.” Trends in Gene tics 22(9): 511-19.
Thomas, M. R., P. Cain, and N. S. Scott. 1994. “DNA
typing of grapevine: A universal methodology
and database for describing cultivars and
evaluating genetic relatedness.” Plant Molecular
Biology 25(6): 939-49.
Thomas, M. R., and N. S. Scott. 1993. “Microsatellite
repeats in grapevine reveal DNA polymorphisms
when analyzed as sequence tagged sites (STSs).”
Theoretical and Applied Genetics 86(8): 985-90.
Tibaldi, T. 1886. La Vallée d'Aoste au Moyen Age et à
la Renaissance. Turin: J. Tarrizzo Editeur.
Tochon, P. 1868. Les Cépages du Départment de la
Savoie. Chambéry: Bonne, Conte-Grand.
Toni, G. 1927. “Agricoltura emiliana: Viticoltura ed
enologia.” L'It a li a A g r i c o l a, no. 4.
Torcia, M. (1793) 1986. Saggio Itinerario Nazionale
pel Paese de' Peligni. Cerchio: Adelmo Polla
Editore.
Torello Marinoni, D., S. Raimondi, P. Boccacci, and
A. Schneider. 2006. “Lambruschi from Pied-
mont: Historical investigations, fi ngerprinting
and genetic relationships with other auto-
chthonous Italian grapes ( Vitis vinifera L.).”
Italus Hortus, March-April 13(2): 158-61.
Torello Marinoni, D., S. Raimondi, F. Mannini, and
L. Rolle. 2009. “Genetic and phenolic characteri-
zation of several intraspecifi c crosses ( Vitis
vinifera L.) registered in the Italian National
Catalogue.” Proceedings of the IX International
Conference on Grape Genetics and Breeding, Udine,
26 June 2006. Edited by E. Peterlunger, G. Di
Gaspero, and G. Cipriani. In Acta Horticulturae
827: 485-92.
Torello Marinoni, D., S. Raimondi, P. Ruffa, T.
Lacombe, and A. Schneider. 2009. “Identifi ca-
tion of grape cultivars from Liguria (north-west-
ern Italy).” Vitis 48(4): 175-83.
Tosi, E., and C. Bletzo. 2000. “Vecchi vitigni per la
viticoltura veronese: L'Oseleta.” L'Infor m at ore
Agrario, supplemento 36: 6-7.
Trinci, C. 1726. L'agricoltura sperimentale, ovvero
regole generali sopra l'agricoltura, coltivazione delle
viti, degli alberi, ecc. Lucca: Salvatore e Giando-
menico Marescandoli.
Università Politecnica delle Marche, Facoltà di
Agraria e Economia, eds. 2009. La riscoperta del
pecorino: Storia di un vitigno e di un vino. Milano:
Tec nic he Nuove.
Vantini, F., G. Tacconi, M. Gastaldelli, C. Govoni, E.
Tosi, P. Malacrinò, R. Bassi, and L. Cattivelli. 2003.
Search WWH ::




Custom Search